Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Onze voeding > Bereide maaltijden > Tips voor de brooddoos

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen (voor allergenen) Persberichten Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Tips voor de brooddoos Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 15.09.2016


BrooddoosBij het begin van het nieuwe schooljaar is het voor vele van onze kinderen weer volop brooddoos-tijd.
Het is belangrijk dat de middaglunch goed bewaard wordt en geen risico vormt voor de gezondheid van uw kinderen!
Enkele praktische tips!



Waar bewaar je de brooddoos het best?

Voor een ideale bewaring plaats je de lunchbox in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7°C. Ham, tonijn, omelet en vooral filet américain zijn bij hogere temperaturen gevoelig voor bederf en zouden in het ergste geval een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Zet dus, indien mogelijk, onmiddellijk na aankomst op school de lunchbox in de koelkast.
Als de school koelkasten ter beschikking stelt, kan je een uitgebreid gamma aan beleg gebruiken: zachte kazen, charcuterie, garnaal- of tonijnsla, omeletten, groenten, … Alles uit de versafdeling is mogelijk. En als je kinderen niet houden van te koude boterhammen, haal je die gewoon een kwartiertje voor de lunch uit de frigo!


Wat als de school geen koelkasten heeft...

BrooddoosDan kan je het beleg aanpassen.
Kies voedingsmiddelen die niet zo vlug bederven bij hogere temperaturen. Je hebt dan wat minder mogelijkheden, maar het aanbod blijft gevarieerd: harde kazen, een hardgekookt eitje, jam, honing, …
Je kan ook de brooddoos in een koeltas plaatsen, of in een doos met ijsblokjes.

Een goed voorbereide mama of papa telt voor twee!


Bron : Nieuwsbrief FAVV Nr.59, pagina 3.


Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet