Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Het FAVV verbiedt nooit om huisgemaakte taarten ...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht


Het FAVV verbiedt nooit om huisgemaakte taarten mee te brengen naar school (18/09/2017)

Een Franstalige vzw heeft bij ouders de interne boodschap verspreid dat taarten meebrengen naar school verboden is. Het FAVV ontkent met klem maatregelen in dit kader genomen te hebben. Dit verbod is een initiatief van de vzw en niet van het FAVV.

Een taart meebrengen voor een verjaardagsfeestje valt onder de privésfeer. Het FAVV legt daar nooit een verbod op en voert ook nooit controles uit in de privésfeer. Het FAVV verbiedt evenmin tussendoortjes op school.

De missie van het FAVV in het kader van scholen is enerzijds om de normen te controleren van wat wordt klaargemaakt en verspreid door professionelen, zoals broodjes of warme maaltijden in de schoolkantine. Anderzijds verstrekt het Voedselagentschap raad aan consumenten, aan scholen en aan vzw’s over de boterhammendoos en over de te nemen maatregelen om een acceptabele hygiëne te garanderen bij het bewaren en verdelen van taart of andere voedingswaren in de privésfeer.

Een vzw heeft wel het recht om bijkomende maatregelen te nemen om verschillende redenen die met haar eigen, interne organisatie te maken hebben. Het Voedselagentschap is door die vzw niet gecontacteerd over dit onderwerp waarover er een interne nota rondgaat op de sociale media. De laatste controle van de grootkeuken daar dateert van maart en had een gunstig resultaat.

Het FAVV streeft met zijn controles en adviezen één doel na: de consumenten beschermen.

Het Voedselagentschap betreurt deze desinformatie die zonder te checken is overgenomen op de sociale media.      Contactpersoon voor de pers :
      Katrien Stragier
      katrien.stragier@favv.be
      Tel. : 0478 23 49 06

Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 18.09.2017   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet