Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Openbedrijvendrag: het FAVV, voedselveiligheid...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht


Open Bedrijvendag: het FAVV, voedselveiligheid en u! Zondag 1 oktober 2017 te Melle (26/09/2017)

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen neemt deel aan de Open Bedrijvendag en laat u kennismaken met verschillende aspecten van de controle van de voedselveiligheid in België. Deze interactieve en interessante "food safety tour 2017" vindt plaats in het FAVV-laboratorium te Melle op zondag 1 oktober 2017 van 10u tot 17u.

Tijdens deze opendeurdag krijgt u de kans om het werk van onze laboratoria, meer speciaal het labo van Melle, te ontdekken: welke analyses worden er uitgevoerd, waarom en hoe ?

Tijdens uw bezoek kan u ook kennis maken met het werk van de controleurs en inspecteurs van het Voedselagentschap. De controleurs en inspecteurs van de Lokale Controle-eenheid van Oost-Vlaanderen zullen aanwezig zijn om een woordje uitleg te geven: wat zijn checklisten, waar worden ze gebruikt en waarom?

Uw kennis over voedselveiligheid kan u testen aan de hand van een quiz. Ook het verschil tussen “ten minste houdbaar tot” en “te gebruiken tot” komen daarbij aan bod.

Uiteraard kan u van deze opendeurdag gebruik maken om rechtstreeks vragen te stellen aan onze medewerkers. We bieden u ook graag een drankje aan. De kinderen kunnen zich na een rondleiding uitleven op het springkasteel of in de tent waar de speelhoek voorzien is.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag. Gelieve contact op te nemen met de woordvoerder om een ontmoeting te plannen tijdens deze Open Bedrijvendag.

Zondag 1/10/2016 tussen 10u en 17u, Brusselsesteenweg 370a, 9090 Melle.      Contactpersoon voor de pers :
      Katrien Stragier
      katrien.stragier@favv.be
      Tel. : 0478 23 49 06


Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 26.09.2017   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet