Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands
  ZOEKEN

Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Het FAVV volgt situatie vogelgriep in andere lidstaten op de voet...
Persbericht (11/02/2020) Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook


Het FAVV volgt situatie vogelgriep in andere lidstaten op de voet en staat in nauw contact met de sector

  Het FAVV volgt de situatie in verband met vogelgriep op de voet en is op de hoogte van de ophokplicht die in Nederland vanaf middernacht van kracht is. De besmetting in midden Duitsland verandert de risico-evaluatie op dit moment niet wezenlijk. De trekroutes met een impact op België zijn niet betrokken. Het is wel bijzonder belangrijk om de bioveiligheidsmaatregelen die momenteel van kracht zijn te respecteren. De situatie wordt van dag tot dag gevolgd en mocht blijken dat ophokplicht voor pluimveehouders noodzakelijk is zal deze maatregel onmiddellijk genomen worden. Minister Ducarme wordt permanent op de hoogte gehouden en heeft vertrouwen in de evaluatie van het FAVV. De sector zal nauw betrokken worden bij de verdere evaluatie van de situatie.
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 15.05.2020    |   Naar boven
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA - Alle rechten voorbehouden   |   Extranet