FR  -  NL  -  DE

Dankzij de Smiley
staat hygiëne eindelijk op het menu !
HOME    |    SMILEY    |    DE VOORDELEN VAN DE SMILEY    |    VRAAG EEN SMILEY AAN    |    ALLE SMILEY'S    |    GEBRUIKSREGELS    |    FAVV

Hoe kan een bedrijf een "smiley" verkrijgen ?

De "smiley" kan enkel worden verkregen door bedrijven die behoren tot de sector van de distributie, m.a.w.:

    de horecasector zoals restaurants, frituren,grootkeukens, snackbars ;
    de sector grootkeukens zoals bedrijfsrestaurants, restaurants van overheidsdiensten, schoolkeukens, ziekenhuiskeukens …;
    de sector van de slagerijen;
    de sector van de bakkerij;
    de sector van de detailhandel zoals grootwarenhuizen, superettes, kruidenierszaken.
    de sector van de opvang van baby’s en peuters

Wie een smiley wil, moet om te beginnen in zijn inrichting een degelijk systeem invoeren om de veiligheid van de voedselketen te garanderen. Dat systeem noemt men 'autocontrolesysteem' . De invoering daarvan is trouwens sinds 2005 bij wet verplicht.

Om de smiley te kunnen krijgen moet het autocontrolesysteem verder nog aan een aantal voorwaarden voldoen:
- het moet zijn ingevoerd op grond van een specifieke autocontrolegids ;
- het moet met gunstig gevolg een audit hebben ondergaan die is uitgevoerd door een voor de betreffende sector erkende certificerings-/keuringsinstelling (OCI).
(De audits die uitgevoerd worden door het Agentschap resulteren niet in het verkrijgen van een Smiley).

    Voor de sector van de slagerijen moet autocontrolegids G-003 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Foodcheck NV
- Instituut Quality Control c.v.
- Promag sprl
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Tüv Nord Integra bvba
04/263.56.29
0800/266. 51
02/466.30.21
084/46.03.46
04/240.75.00
03/545.48.48
03/287.37.60
 
    Voor de sector van de detailhandel moet autocontrolegids G-007 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Instituut Quality Control c.v.
- Promag sprl
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Tüv Nord Integra bvba
- Foodcheck NV
04/263.56.29
02/466.30.21
084/46.03.46
04/240.75.00
03/545.48.48
03/287.37.60
0800/266. 51
 
    Voor de horecasector moet autocontrolegids G-023 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Promag sprl
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Foodcheck NV
- Tüv Nord Integra bvba
- Quality Control c.v.
04/263.56.29
084/46.03.46
04/240.75.00
03/545.48.48
0800/266. 51
03/287.37.60
02/466 30 21
 
    Voor de grootkeukens moet autocontrolegids G-025 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Foodcheck NV
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Tüv Nord Integra bvba
04/263.56.29
0800/266.51
04/240.75.00
03/545.48.48
03/287.37.60
 
    Voor de sector van de bakkerijen moet autocontrolegids G-026 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van d volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Lloyd's Register EMEA
- Promag sprl
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Tüv Nord Integra bvba
- Foodcheck NV
04/263.56.29
03/212 16 40
084/46.03.46
04/240.75.00
03/545.48.48
03/287.37.60
0800/266. 51
 
    Voor de opvang van baby’s en peuters moet autocontrolegids G-041 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- Quality Partner s.a. 04/240.75.00

 

Voor meer informatie over deze audits :
- vraag het formulier "Aanvraag offerte of informatie voor een audit" aan één of meer van de voor uw sector erkende en hierboven vermelde certificerings-/keuringsinstellingen  ;
- stuur het ingevulde formulier per mail of met de post. Die instellingen zullen daarop met u in contact treden.

 


FAVV  ©  2008-