www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2016
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
ZOEKMOTOR
A tot Z
FR NL  Paarden Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 26.06.2017

Handel in paarden

In 2016 heeft het FAVV 15 handelaren in paarden en 65 paarden gecontroleerd op de paardenmarkt te Rekkem. Er werden 2 PV’s opgesteld voor een gebrek aan identificatie en registratie van de paarden.


Illegale handel in paarden

Het FAVV heeft 19 onderzoeken uitgevoerd naar illegale handel in paarden, voornamelijk met betrekking tot de introductie van paarden uitgesloten voor de slacht in de voedselketen. Vijf van deze dossiers werden overgemaakt aan de Onderzoeksrechter voor verder gevolg.


Deelname aan gerechtelijke dossiers met betrekking tot de handel in paardachtigen

Het FAVV heeft de deelname aan een internationale actie onder de leiding van EUROJUST verder gezet en dit in samenwerking met Frankrijk, Groot Brittanniƫ, Ierland, Nederland en Duitsland.

Het FAVV heeft eveneens deelgenomen aan gerechtelijke dossiers in Belgiƫ met betrekking tot de handel in paardachtigen. Zo werd onder andere de Federale Gerechtelijke Politie bijgestaan tijdens huiszoekingen en heeft het FAVV zijn expertise gebruikt in het kader van de traceerbaarheid en de controle op paardenpaspoorten, meer bepaald voor de opsporing van vervalste identiteiten en paspoorten van paardachtigen.
 
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Lokale controle-eenheden (LCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren