www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2017
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
ZOEKMOTOR
A tot Z
FR NL  Open Bedrijvendag Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 04.05.2018

Sinds meer dan 20 jaar wordt in België elke eerste zondag van oktober een Open bedrijvendag georganiseerd. Het Agentschap nam al vijf opeenvolgende jaren deel aan dit evenement. In 2017 werd een interactief parcours georganiseerd in het FAVV-laboratorium te Melle onder het thema “Feel good with safe food”. Er waren zo'n 1.600 bezoekers.

Tijdens deze opendeurdag kregen de bezoekers de kans om het werk van onze laboratoria, in het bijzonder het labo van Melle, te ontdekken: welke analyses worden er uitgevoerd, waarom en hoe?
De bezoekers konden er ook kennis maken met het werk van de controleurs van het Voedselagentschap. De controleurs en inspecteurs van de Lokale Controle-eenheid van Oost-Vlaanderen waren aanwezig om een woordje uitleg te geven: wat zijn checklisten, waar worden ze gebruikt en waarom? Dit alles werd uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden.

Uiteraard konden op deze opendeurdag rechtstreeks vragen worden gesteld en er was een quiz waarmee de bezoekers hun kennis over voedselveiligheid konden testen.

Ook de pers werd uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag.
 
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Lokale controle-eenheden (LCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren