www.afsca.be       FAVV - BREXIT
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
HOME
FR NL


Brexit: maatregelen VK omtrent producten van dierlijke en plantaardige oorsprong uitgesteld
De Britse autoriteiten hebben op 11/03/2021 aangekondigd dat de bepalingen omtrent de export van producten naar het Verenigd Koninkrijk met 6 maanden worden uitgesteld. De nieuwe regels die van kracht zouden worden op 1 april en deze die voorzien waren vanaf 1 juli, zijn bijgevolg met 6 maanden uitgesteld.
Concreet betekent dit dat vanaf 1 april geen enkel nieuw certificaat nodig is voor de export van producten van dierlijke of plantaardige oorsprong. Dit wordt slechts van kracht vanaf 1 oktober 2021 (producten van dierlijke oorsprong) en 1 januari 2022 (producten van plantaardige oorsprong). Er is ook geen prenotificatie nodig tot deze data. Meer informatie op https://www.gov.uk/guidance/importing-or-moving-live-animals-animal-products-and-high-risk-food-and-feed-not-of-animal-origin en https://questions-statements.parliament.uk/written-statements/detail/2021-03-11/hcws841.
           
     
           
     


   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Info voor export: Lokale controle-eenheden (LCE) van het FAVV
Info voor import: Grenscontroleposten (GCP) van het FAVV
Algemene info: Contactcenter Brexit - Via het online formulier of via email brexit@favv.be
Tel.: 02/211 98 98 - Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op woensdag van 13.00 tot 16.30 uur.