Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Aanstelling van Herman Diricks als nieuw Gedelegeerd ...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Ombudsdienst Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Mededeling


Aanstelling van Herman Diricks als nieuw Gedelegeerd bestuurder van het Voedselagentschap (04/04/2014)

Herman Diricks wordt de nieuwe Gedelegeerd bestuurder van het Voedselagentschap. Op voorstel van Sabine Laruelle, minister van Middenstand, KMO's, Zelfstandigen en Landbouw heeft de ministerraad de aanstelling deze vrijdag 4 april 2014 goedgekeurd.

Herman Diricks volgt Gil Houins op die na een welgevulde carrière op pensioen gaat.

Hij zal deze functie waarnemen vanaf 1 mei 2014.

Herman Diricks, geboren in 1959, studeerde aan de Rijksuniversiteit Gent waar hij in 1983 het diploma behaalde van ingenieur voor de scheikunde en de landbouwindustrieën. Na een korte periode als wetenschappelijk medewerker aan het instituut voor Moleculaire biologie van de VUB te Brussel, startte hij zijn carrière bij het Ministerie van Middenstand en Landbouw. Van 1986 tot 2000 was hij werkzaam bij de directie Inspectie der Grondstoffen, waarna hij de ICT afdeling van het Ministerie uitbouwde en moderniseerde. Vervolgens werd hij adviseur van de secretaris-generaal en Minister van Landbouw. 
Hij was werkzaam als zelfstandig consulent van 2000 tot 2002 in de agrovoedingssector.

Zijn carrière bij het Voedselagentschap begon hij in juli 2002 als directeur-generaal Algemene Diensten waar hij ondermeer verantwoordelijk was voor de uitwerking van het personeelsplan en de opstart van de nieuwe financiering van het FAVV. In 2006 werd hij Directeur-generaal Controlebeleid en was in die functie verantwoordelijk voor het uitwerken van de inspectie- en monsternemingsprogramma’s, de wetgeving, de administratieve vereenvoudiging en internationale zaken.

Het management en het personeel van het FAVV bedankt Gil Houins voor de niet aflatende inzet tijdens zijn periode aan het hoofd van het Agentschap en wenst Herman Diricks veel succes toe in deze nieuwe functie.      Contactpersoon voor de pers :
      Lieve Busschots
      lieve.busschots@favv.be
      Tel. : 0477 59 83 93


Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 09.03.2016   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet