www.afsca.be       FAVV - VOORLICHTINGS- EN BEGELEIDINGSCEL
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
FR NL



Startpagina > Een opleiding volgen
Een opleiding volgen Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 01.12.2021

De voorlichtings- en begeleidingscel organiseert opleidingen en conferenties op locatie en online (webinar en e-learning). Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, moet je op voorhand inschrijven.

Bekijk ons programma en schrijf je in!

Slagers
Opleiding B2C : horeca, grootkeukens (rusthuizen, ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, gevangenissen,…), slagers, bakkers …
Netwerkevenement voor voedselbedeling
Horeca Expo Gent






Slagers

De avonden worden georganiseerd door de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Er zijn verschillende sprekers aanwezig, waaronder het FAVV.
De voorlichtingscel van het FAVV geeft een presentatie over de nieuwe controlemethodologie, de controlechecklists en de controlefrequenties bij de slagers. De avond start steeds om 20u.
  • 29/11/2021: COOVI, Anderlecht, E, Av. Emile Gryson 1, 1070 Anderlecht (Volzet)





Ik wil starten, wat moet ik doen voor het FAVV?

Je wenst een restaurant, kruidenier, traiteur,… te openen, dan is deze virtuele opleiding iets voor jou!
Onze expert zal je op een zeer praktische manier uitleggen welke stappen je moet ondernemen om je bij het FAVV aan te melden. Zo zal je makkelijk je activiteit terugvinden die bij je past.
Tijdens deze sessie krijg je de kans om vragen te stellen.
Na de sessie ontvang je een e-mail met links naar alle documenten die we je gepresenteerd hebben.

Interesse? De opleiding gaat 1 uur 30 door (inclusief vragen en antwoorden):
  • De opleiding gaat door op 13/12/2021 om 10u00Volzet
  • De opleiding gaat door op 24/01/2022 om 10u00Inschrijving
Na jouw inschrijving zal je een bevestigingsmail ontvangen met een toegangscode.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.





Hoe en waarom temperaturen beheren?

Je bent restauranthouder, cateraar, kruidenier, slager, bakker, ... je kookt in een gemeenschapskeuken of een kinderopvang, dan is deze virtuele opleiding iets voor jou!
Onze expert zal je op een zeer praktische manier uitleggen wat de correcte bewaartemperaturen per categorie van voedingsmiddelen zijn.

Tijdens deze sessie zullen volgende onderwerpen aan bod komen:
  • De risico’s van een verkeerde bewaartemperatuur (microbiologisch gevaar)
  • Gebruik van het juiste meetinstrument: de thermometer
  • De temperaturen per voedselcategorie
  • Het respecteren van de koude en warme keten

Na de sessie ontvang je een e-mail met links naar alle documenten die we je gepresenteerd hebben.

Interesse? De opleiding gaat 2 uur door (inclusief vragen en antwoorden):

  • De opleiding gaat door op 14/12/2021 om 10u00Volzet
  • De opleiding gaat door op 25/01/2022 om 10u00Inschrijving
Na jouw inschrijving zal je een bevestigingsmail ontvangen met een toegangscode.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.





Vervaldata

Je bent restauranthouder, cateraar, kruidenier, slager, bakker, ... je kookt in een gemeenschapskeuken of een kinderopvang, dan is deze virtuele opleiding iets voor jou!
Onze expert zal je uitleggen waarom het respecteren van vervaldata niet alleen belangrijk is voor de voedselveiligheid. Het helpt je ook om voedselverspilling te voorkomen

Tijdens deze sessie zullen volgende onderwerpen aan bod komen:
  • De twee soorten houdbaarheidsdata: THT en TGT
  • Hoe zit het met voedsel dat niet verpakt is of geen houdbaarheidsdatum heeft?
  • Enkele tips om voedselverspilling te voorkomen

Na de sessie ontvang je een e-mail met links naar alle documenten die we je gepresenteerd hebben.

Interesse? De opleiding gaat 1 uur 30 door (inclusief vragen en antwoorden):

  • De opleiding gaat door op 15/12/2021 om 10u00Volzet
  • De opleiding gaat door op 26/01/2022 om 10u00Inschrijving
Na jouw inschrijving zal je een bevestigingsmail ontvangen met een toegangscode.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.





Netwerkevenement voor voedselbedeling

In samenwerking met Foodsavers (Westhoek)
Foodsavers haalt voedseloverschotten op bij verschillende supermarkten, dit via drie leerwerknemers, en verdeelt ze naar de voedselverdeelpunten in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en Diksmuide.
Ondertussen participeren ook de voedselverdeelpunten in Alveringem en Koekelare.
Foodsavers organiseert een netwerkmoment voor hun partners.

Programma:
Verwelkoming en voorstelling van de nieuwe projectmedewerker van Foodsavers Westhoek. Korte toelichting van het nieuwe Foodsaversproject en de doelstellingen.

Infosessie Voedselveiligheid door dhr. Koen De Roover (FAVV)

  • 09/12/2021 om 9u00 OC Walnes Woumen, Iepersteenweg 2, Woumen (Volzet)





Horeca Expo Gent

De voorlichtingscel is aanwezig op de vakbeurs voor horeca, grootkeukens & eetwinkels van 21 tot 25 november 2021.

De beurs gaat door in Flanders Expo Gent
Zondag tot woensdag: 10u30 – 18u
Donderdag : 10u30 – 17u

Een bezoek is enkel mogelijk indien u in het bezit bent van een registratiecode.
Registreren kan via https://www.horecaexpo.be/nl/registreer/

   
FAVV - Voorlichtings- en begeleidingscel
Administratief Centrum Kruidtuin, Food Safety Center, lokaal 08/120404
Kruidtuinlaan 55
B-1000 BRUSSEL