www.afsca.be       FAVV - VOORLICHTINGS- EN BEGELEIDINGSCEL
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
FR NL



Startpagina > Een opleiding volgen
Een opleiding volgen Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 18.09.2023

De voorlichtings- en begeleidingscel organiseert opleidingen en conferenties op locatie en online (webinar en e-learning). Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, moet je op voorhand inschrijven.

LET OP: deze opleidingen komen NIET in aanmerking als alternatief voor de administratieve boete. Meer info vind je hier.

Bekijk ons programma en schrijf je in!

Opleiding B2C : horeca, grootkeukens (rusthuizen, ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, gevangenissen,…), slagers, bakkers …






Bereid je voor op het bezoek van het FAVV met een gerust hart

Je maakt en verkoopt levensmiddelen. Je bent bijvoorbeeld bakker, slager, uitbater van een horecazaak…

Je start met je activiteit of je hebt onlangs je zaak geopend en de spelregels rond voedselveiligheid zijn je nog niet helemaal duidelijk? Hier zijn enkele sleutels tot succes!

Programma (1/2 dag)
  • Welke stappen moet ik ondernemen vóór de start
    • Aanvraag van registratie of toelating
    • Activiteitenlijsten en -fiches
  • Hoe bereid ik me voor op een FAVV-inspectie?
    • Toelatingsvoorwaarden
    • De checklists
    • Autocontrole, traceerbaarheid en meldingsplicht
  • Hoe verloopt een controle?
    • Controlefrequenties
    • Controleresultaat
    • kostprijs

Interesse?
Vergeet je dan zeker niet in te schrijven!
  • FAVV LCE Gent: woensdag 18 oktober van 9u tot 13u – Inschrijving
    (Zuiderpoort - Blok B 10de verd. - Gaston Crommenlaan 6 / 1000, 9050 Gent)
  • FAVV LCE Antwerpen: donderdag 9 november van 9u tot 13u – Inschrijving
    (AMCA-gebouw, 6e verdieping - Italiëlei 4 Bus 18, 2000 Antwerpen)





Ik wil starten, wat moet ik doen voor het FAVV?

Je wenst een restaurant, kruidenier, traiteur,… te openen, dan is deze virtuele opleiding iets voor jou!
Onze expert zal je op een zeer praktische manier uitleggen welke stappen je moet ondernemen om je bij het FAVV aan te melden. Zo zal je makkelijk je activiteit terugvinden die bij je past.
Tijdens deze sessie krijg je de kans om vragen te stellen.
Na de sessie ontvang je een e-mail met links naar alle documenten die we je gepresenteerd hebben.

Interesse?
De opleiding (inclusief vragen en antwoorden duurt ongeveer 2 uur):
  • Donderdag 21 september van 10u tot 12u – Geannuleerd
  • Woensdag 25 oktober van 10u tot 12u – Inschrijving
  • Maandag 6 november van 10u tot 12u – Inschrijving
Na jouw inschrijving zal je een bevestigingsmail ontvangen met een toegangscode.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.





Voedselveiligheid tijdens zomerkampen

Wij nodigen jullie graag uit voor een online infomoment over voedselveiligheid tijdens zomerkampen.

Als ervaren kookploeg weten jullie als geen ander hoe belangrijk het is om veilig voedsel te serveren aan de leden. Tijdens het zomerkamp kan dit wel een échte uitdaging zijn. Daarom willen we jullie graag bijstaan met nuttige tips en tricks.

We organiseren een online infomoment waarin we samen met jullie stilstaan bij de voedselveiligheid tijdens het kamp.

De volgende thema’s komen zeker aan bod:
  • Aankoop, bewaren en opslag van levensmiddelen
  • Waterkwaliteit
  • Aandachtspunten hygiëne
  • Allergenenbeheer


We zijn er van overtuigd dat deze informatie erg zinvol kan zijn voor jullie als kookploeg, en hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn op ons infomoment.

Deelname is gratis, kan gemakkelijk van thuis en neemt slechts een uurtje in beslag:

  • Geen datum beschikbaar momenteel.


Klik op de gewenste datum om je in te schrijven voor het infomoment.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.

   
FAVV - Voorlichtings- en begeleidingscel
Administratief Centrum Kruidtuin, Food Safety Center, lokaal 08/120404
Kruidtuinlaan 55
B-1000 BRUSSEL